Бившият играч на Лукойл Академик Перо Антич гарантира знаменитата победа на Цървена Звезда над Реал Мадрид в Евролигата, след като вкара тройка 7,7 секунди преди края и донесе победата с 87:83, при това в Испания. 

Сръбският тим поднесе огромна изненада, след като срази един от претендентите в турнира и подобри баланса си до 3-7. В същото време Белите влошиха баланса си до 5-5 и се смъкнаха на 7-о място в класирането. 

В „Уизинк Сентър“ никой не очакваше подобна развръзка, но гостите от Белград показаха невероятен характер. Те поведоха с 60:47 в третата част, а въпреки че в края бяха настигнати успяха да запазят победата и да стигнат до триумфа. 

Антич завърши с 11 точки за успеха, Тайлър Рочести помогна с 18, а Милко Биелица вкара 16 за победителите. За Реал Лука Дончич наниза 20, но това не бе достатъчно. 

Интересно е, че в този кръг и петте испански отбора загубиха. Баскония и Валенсия отстъпиха също у дома, съответно от Фенербахче и Олимпиакос, а Барселона и Уникаха отстъпиха при визитите си на ЦСКА и Панатинайкос.